Sewa Tapak Iklan seperti Sidebar Kanan Zaza atau servise yang lain..Interested? Sila Email Zaza at write2zaza@yahoo.com Maklumat lanjut,Click -->
SINI! .

Sunday, November 28, 2010

Berat Blog Uol Berat tak?


Hepy Sunday uol,berat uol berat x???
Zaza xpnah check pon tp tertiba jer pg tadi dpt comment dari Kak Zie
 /
\
/

Huhuhu,sumpah ko zaza xpnah nak check berat blog neh,tapiiiiiiiii bila dah check ya ampun beratnyerrrrrrrr 140 beb...


So selepas di'DIET'kan blog neh jadilah 80..wahuwahuwa
Hepynya zaza,so kat bawah neh zaza ajarkan cara utk Uol ringankan blog okezz!!!
 *

FIRST,uols g timabang berat dulu okezzz--->>>TIMBANG
1) kurangkan widget.. 
2) jangan letak lagu.. 
3) kurangkan embed file.. 
4) minimumkan penggunaan image yang tak diperlukan..
5) jangan pakai background image (sebab slalunya file besar) 
6) jangan letak animation (komputer dengan RAM rendah boleh slow)
7) pakai image yang fix dengan penggunaan.. jangan pakai image size
besar pastu kecikkan untuk bagi nampak macam thumbnail..
8) minimumkan size scrollbar
9) kurangkan penggunaan javascript yang mengarut-ngarut





Nota Puteri :
--->>>Thanks Kak Zie syg,
hope lps neh dah settle la prob neh yek..

2 000 Say i'm cute 내가 귀엽다고 말해:

a d r e y n i e e l i s y a said...

hihi..
kalo berat, mmg lama btul loading ia..
so, widget2 yg x bkaitan x yahletak kan..
;)

laju jewww masuk dh..

Puteri Zaza said...

huuhu..harap mcm 2 la yer..
dah turun ke 80 dah..penat oooo diet dari 140 ke 80 wakaka





 
Design by Zaza Zafran |작별 다시 올 |© all rights reserved.