Zaza Zafran™: I Hate LALAT and LANGAU

29 November 2010

I Hate LALAT and LANGAU

Benci sungguh zaza dgn LALAT  dan LANGAU di kejiranan zaza neh...Keja nak mengumpat mengata org pon...Kita buat baik dieorg mengata buat jahat lagi r mengata...
Yg paling xpuas hati bila LALAT dan LANGAU ni jadi talam bermuka2...Bahaya siotttttt..

 Zaza mmg kecik hati pada seorang jiran zaza neh,depan zaza punya la baik..mmg suka tlg zaza(wlpon akhirnya zaza tau ia xikhlas,tq)..zaza mlas nak cita tpi nie la luahan hati zaza.

Semuanya berpunca dari Masa zaza lahirkan zafran hari tu,zafran kan kuning n kena pergi hospital everday untuk check kuning....kan zaza ngan pyan xda kereta so kitaorg g hsptal naik motor (wlaupon dlm pantang) tetiba satu hari 2 hujan,,si makcik neh tawarkan la bw keta dia(bkn kami mntak)..pyan ambik la..then berapa mggu lps 2 heboh satu taman die canang nama za..
zaza neh berlagak la owg suh beli kancil xnak nak beli keta wira..pinjam keta owg je kejenya...(za buh myak full ok n bagi duit lagi)dan byk lagi la..

Selama neh zaza xpnah berkira pon dgn dia...zaza ajar tuition ank die free jer,bagi dia pinjam duit,tlg die mngasuh budak yg dia jaga...ZAZA TERSGT LA KCIK HATI DGN DIA....tp zaza xmarah or benci die..Pyan pon suh zaza dok umah jer n jgn nk g campur sgt dgn lalat2 neh..2 pon kena kata lg...Rasa cam nak lari jer dari taman neh..









Nota Puteri:
Zaza xbenci cuma terasa yg amat sgt(nangis dah neh)
Adalah lbih baik memiliki wajah yg hodoh dari
memiliki lidah yg hodoh...Wajah yg hodoh x mungkin
boleh menyakiti hati org lain ttp lidah yg hodoh boleh
mengeluarkan kata2 yg melukakan.


Renungan :
--->>>Kata IMAM GHAZALI
->Benda yg paling tajam di dlm dunia adalah lidah
manusia krn lidah manusia dgn mudahnya menyakiti 
perasaan saudaranya sendiri.

No comments:

Post a Comment

Welcome To Zaza The Witch Blog

1)Tq sbb visit blog Zaza yg xcomel neh..huhu
2)Sila tinggalkan komen yg comel2 je ek...wink
3)Thanks Be My Followers

Zaza Zafran™ © . Designed by MaisarahSidi.com