Sewa Tapak Iklan seperti Sidebar Kanan Zaza atau servise yang lain..Interested? Sila Email Zaza at write2zaza@yahoo.com Maklumat lanjut,Click -->
SINI! .Nak tengok Pre-Loved item yang hanya berharga RM15,Click--->>SINI

p/s:Tempahan header dan seangkatan dengannya ditutup akibat lappy rosak.tq

Thursday, November 25, 2010

Mekap--->>Cara Pakai Bulu Mata Palsu


Semalam Cik Pyan ngaumm kat za.Za neh lepas dapat baby nampak comot jer..
Pe lagi melompat la za g tgk cermin.....Tgk ok jer tah mb mata za ja kot, mata cik pyan xok..Za ngaum la kt die apa yg xkena,die kata za xmekap dah bila dah kawen.
Teros za godek2 almari,tertiba je jpa plak bulu mata masa kawen hari 2.




So za nak bagi tip pakai bulu mata neh la

---->>>KLIK SINI


Tips pakai bulu mata palsu :-
  • Kebanyakan bulu mata yang kita beli di pasaran agk pjg dr mata asal Jadi bulu mata tu ukur dekat mata, kemudian potong lebihan tu di bahagian HUJUNG bulu mata..bukan pangkal...(pangkal tu adalah yang paling pendek, hujung tu yang panjang)... 
  •  
  • Pakai bulu mata dari hujung ke pangkal...(pangkal mata adalah pada yang paling dekat dengan batang hidung).
  • Pilih GAM yang sesuai. Jangan segan bertanya pada jurujual tu samada gam tu melekat dengan kuat tak.  Ada gam yang tak melekat dengan kuat, nanti kejap2 terbuka.. 
  •  
  • Untuk natural look, tak payah pakai banyak-banyak lapis. Masa beli dh boleh pilih nak yang tebal ke..nak yang nipis...
  •  
  • lepas pakai untuk finishing apply eyeliner betul2 atas line bulu mata tu.  Jangan lupa apply maskara supaya bulu mata asal dan bulu mata palsu melekat...  Dan jangan lupa betulkan kedudukan bulu mata tu supaya takdelah satu kebawah satu ke atas. 
  •   
  • Jangan takut utk TERSALAH pakai..  Sebab boleh bukak, letak gam balik, dan pakai balik...







Nota puteri :
Tadaaaaa,siap.amacam...huhu
Harap tutorial di atas membantu..
zaza ni pun budak baru belajar...
kalau salah tolong tunjukkan..winks......

P/S ;

Tip dari http://desirequeen.blogspot.com!

3 000 Say i'm cute 내가 귀엽다고 말해:

alinac lover said...

nnti nk try

kochi said...

huhuk....penat nak tggal maskara..palai false eyelashes plg bagus..huhuk.

Lelord said...

comelnya...





 
Design by Zaza Zafran |작별 다시 올 |© all rights reserved.