Zaza Zafran™: BerukBand Korang Lebih Limit??????

15 December 2010

BerukBand Korang Lebih Limit??????

Hye korang,semalam Zaza BW jumpa la something yg best sgt kat blog Budak Botak....selama neh Zaza selalu dapat benda alah neh dari Celcom tp xtau nak buat apa...yang Zaza tensen sangat bila dpt benda alah neh my Berukband move so slow maa like itu kura2...


Yang Zaza bulatkan tu la benda alahnyerr...huhuhuk..
Cara nk buat Celcom x leh kawal speed kita beginiyerrr...
Firstly,korang kena gi bukak RUN


Lepas dah klik RUN 2,die kuar macamni plak-->>
Korang taip 'CMD'.lupa plak pastikan masa neh korang dah connect to internet okezz..


Lpas korang taip CMD tu korang tekan jer ok..Nanti die akan kuar macam kat atas neh...Korang taip plak 'ipconfig/all' pastu enter
Finally bila korang dah taip ipconfig/all tu die akan kuar cam kat atas neh korang taip plak ping address mcm kat atas tu dan enter..
Klu kuar yg panjang berjela mcm Zaza tu kira berjaya la...klu x korang try la lagi yerrr...Window run tu korang jgn tutup ok biar jer die berjalan seelagi korang connect internet..




Nota Puteri :
Kredit to Budak Botak OK..
Neh untuk Yg pakai Celcom Berukband jer ok..

3 comments:

  1. celcom je ker...maxis xde ke dik...

    ReplyDelete
  2. alamak maxis zaza xtau la akak...tp xper t zaza try cari tgk kot2 ada yg tahu buat

    ReplyDelete
  3. umie pun selalu kena gak mcm tu...sekarang ni dah slow giler broadband ni...

    ReplyDelete

Welcome To Zaza The Witch Blog

1)Tq sbb visit blog Zaza yg xcomel neh..huhu
2)Sila tinggalkan komen yg comel2 je ek...wink
3)Thanks Be My Followers

Zaza Zafran™ © . Designed by MaisarahSidi.com