Zaza Zafran™: Nak Rawat Selsema Baby

16 December 2010

Nak Rawat Selsema Baby

Ni kiranya petua owg tua2 la yekk...Zaza pon dah try cara neh Alhamdulillah menjadi...dgn gunakan kunyit hidup yg ada kat belakang umah korang jer


Sebenarnya baik korang guna cara neh dari korang bagi anak korang makan ubat selsema...coz die xda effect apa2 coz gna bhn semulajadi..Senang jer korang ambik kunyit pastu gosokkan atas batu or pasu...ambik cket sapu pada hidung ank korang


Kalau korang pegi klinik mesti doktor tu xkan bagi ubat selsema kecuali betul2 terdesak...Ni bukan bermakna korang xpyh bwk g klinik....Bwk la klu x sembuh korang try la cara neh plak


buat macam kat atas la..




Nota Puteri :
Zaza ada baca satu artikel yg Kementerian Kesihatan
Dah kuarkan memo yg Baby bawah satu tahun tak
elok klu dibagi makan ubat selsema sgt..coz dia ada effect
bila dah lama2 nanti.

6 comments:

  1. Ooooo...caranya...Klu org besor nk guna petua nie utk diri sendri leh tak..?

    http://fadthnwan.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. iella : org besor pon boleh guna coz zaza dah try..huhu

    ReplyDelete
  3. owh, thanxx baru tau :)

    thanxx :)

    ReplyDelete
  4. haa kan bgs dh ade pop out komen box..hehe

    psstt if nk taw. akak suke minum air kunyit taw. awet muda...miahahaha

    ReplyDelete
  5. kak zie:air kunyit??rasa apa ek..buat mcm na??

    ReplyDelete
  6. minyak kunyit nie mmg bagus tuk bb yg kena selsema....kita bole sapu minyak yu yee kat bb lps mandi dgn air suam tuk bantu pernafasan bb...bb bwh 1 thn klu ambik ubat batuk n selsema mmg x memberi kesan...so kita kena la ambik home remedies sendiri...dua2 nak sy pun sy buat mcm tue ^_^

    ReplyDelete

Welcome To Zaza The Witch Blog

1)Tq sbb visit blog Zaza yg xcomel neh..huhu
2)Sila tinggalkan komen yg comel2 je ek...wink
3)Thanks Be My Followers

Zaza Zafran™ © . Designed by MaisarahSidi.com