Sewa Tapak Iklan seperti Sidebar Kanan Zaza atau servise yang lain..Interested? Sila Email Zaza at write2zaza@yahoo.com Maklumat lanjut,Click -->
SINI! .

Wednesday, February 2, 2011

Excited Nak Sambut Gong Xi Fa Chai,hohoho balik kampung.



"Gong Xi Gong,Xi Gong  Xi Ni,Yak Gong Xi Gong Xi Ni",wa hepy nampak.huhu Esok kita semua akan menyambut Tahun Baru Cina. Zaza pon dah bersiap2 nak balik kampung.Korunk nanti cuti pegi mana??Malam ni mesti bestkan buat kaum cina,boleh makan besar ma.Grandma dan aunty Zaza mesti tgh buzy siapkan makanan.Hope sgt boleh join korunk macam tahun sebelum2nya tapi apakan daya dah jadi isteri org kena la ikut laki balik kampung..


Benda yang paling xboleh miss bila CNY ialah belasah buah limau grandpa banyak2 pastu kompem beratur ramai2 kat toilet..hahaha tak senonoh betol..Gaul Yee sang tinggi2 paling dok terkenang2 sebab ramai adik-beradik jauh dekat semua ada.Macam pasar dah rumah grandpa,mcm2 bahasa ada.huhuhu yg paling kompem sekali Cik Pyan akan terpinga2 bila bini dia dh mula berceloteh dgn bahasa cina dan thai.

Kuih bakul,wo sapa nak kasi kat Zaza.Zaza ni hantu kuih bakul lor.
Sodap dimakan tp sayang sekarang susah ma mau cari.Cheongsam, awal2 lagi Zaza dah beli,nak beli warna hitam,aiya choiiiiiii.Mau kena leter dgn Grandma nanti.Paling ditunggu ialah ..................... ANGPAU.Haiya sama tarak mau,zaza bertuah sesgt coz klu ikut adat org yg dah kawen xbleh terima dah angpau tp my family manyak baik woo.Dieorg still kasi angpau ma coz Zaza muda lagi ma,baru 21 tahun ma.


P/S:Korunk jgn hairan pulak nape Zaza sambut tahun baru cina plak.My mum is Chinese Thai,only my mum jer convert to islam so islam tak memutuskan persaudaraan kan.So buat family Zaza CNY mmg kitaorg sambut dan Zaza xla panggil grandpa and grandma,kang zaza cakap siam melopong pulak korang.

6 000 Say i'm cute 내가 귀엽다고 말해:

alinac lover said...

waaa besh la smbut juga yaa

dwaty said...

gong xi... gong xi...

Deeyaudeen Sabri said...

nak angpow ! nngeh ngeh ngeh

Zaza The Witch said...

@alinac lover

memang best semua leh sambut..huhu

Zaza The Witch said...

@dwaty

haha,jom nyanyi sama2

Zaza The Witch said...

@Deeyaudeen Sabri

nak angpow bleh,meh la umah...huhu





 
Design by Zaza Zafran |작별 다시 올 |© all rights reserved.