Sewa Tapak Iklan seperti Sidebar Kanan Zaza atau servise yang lain..Interested? Sila Email Zaza at write2zaza@yahoo.com Maklumat lanjut,Click -->
SINI! .

Monday, February 28, 2011

Bahaya Penggunaan Kosmetik Ketika Pregnant.



Fuhh,lama Zaza tak berblog neh.Hari ni Zaza nak kongsikan tip sikit buat korang yang bakal bergelar seorang ibu atau bakal berkahwin.Okeh masa mengandung banyak yang kita nak kena jaga contohnya percakapan,perbuatan,pemakanan .TAPIIIIIIIIII.....

KORANG KENA TGK APA KOSMETIK YANG KORANG PAKAI.susah2 tak payah bermake-up langsung mcm Zaza. Ni kerana sesetengah kosmetik berbahaya pada janin kita.
Apakah Ftalat?
Tergeliat lidah nak sebut Ftalat.Ftalat ialah kumpulan bahan kimia yang digunakan untuk buat plastik PVC pembungkus makanan itu.Ftalat juga digunakan untuk sesetengah bahan kosmetik kita.

Ftalat ini lah yang akan menjadi punca meracunkan kandungan kita dengan menjejaskan kemampuan pembiakan janin, termasuklah kecacatan sewaktu lahir pada organ pembiakan lelaki. Contohnya, elok-elok anak kita lelaki, alih-alih keluar anak tak ada testis. -_- Anak tak nangis, kita yang nangis.
Takpun kenapa bila anak dah besar jadi mandul? Salahkan emak. Salahkan emak yang suka pakai kosmetik bukan bukan sewaktu mengandungkan kita. Paling sedih, anak kita akan berisiko tinggi terkena kanser testis pabila dewasa, jika kita menggunakan kosmetik yang mengandungi Ftalat.
 Boleh pakai tapi jangan la pakai time mengandung.

5 000 Say i'm cute 내가 귀엽다고 말해:

Ieda Al-Habsyi said...

thanxx, good info, mohon share bersama yg lain, nnt akak link kan blog zaza, boleh tak lalink? thanxx :)

Zaza said...

ambik jer kak

Dawa said...

isk bahayanya. nk kena balik check kt rumah la smo ni sbb isteri tgh pregnant anak sulong

munna said...

kena lebih berhati-hati lepas ni... selalunya main bedal je pakai apa je...masa preggy

PutRee SeJiNjaNg said...

thanks for sharing za..;)





 
Design by Zaza Zafran |작별 다시 올 |© all rights reserved.