Sewa Tapak Iklan seperti Sidebar Kanan Zaza atau servise yang lain..Interested? Sila Email Zaza at write2zaza@yahoo.com Maklumat lanjut,Click -->
SINI! .

Wednesday, April 13, 2011

Tutorial:Cute Icon Sebelah BlogList



Tutorial ni dibuat atas permintaan Halida Rahman di FB,ni untuk pengguna template designer jer ok.

1)First korang click Add gadjet then bloglist akan kuar image macam kat bawah ni.So korang untick pada icon box tu.

***clic pic utk tumbesaran***

2. Kemudian korang pergi Dashboard --> Design --> edit HTML-->tick expand widget templates.

3. Korang cari code di bawah atau nak lebih senang tekan jer CTRL+F pastu taip jer code di bawah ni.


4. Jumpa tak?kalau jumpa kemudian taip code kat bawah ni dekat atas code di atas okeh.

5. Kemudian try preview kalau jadi baru save.

3 000 Say i'm cute 내가 귀엽다고 말해:

Taufan Bin Ribut said...

sharing is caring ^_^

Zaza said...

@Taufan Bin Ribut

wa bangganya cik topan masuk komen blog..huhu

Redbloodsnow said...

nice tuto zazot! hehe





 
Design by Zaza Zafran |작별 다시 올 |© all rights reserved.