Zaza Zafran™: Tutorial:Cute Icon Sebelah BlogList

13 April 2011

Tutorial:Cute Icon Sebelah BlogList


Tutorial ni dibuat atas permintaan Halida Rahman di FB,ni untuk pengguna template designer jer ok.

1)First korang click Add gadjet then bloglist akan kuar image macam kat bawah ni.So korang untick pada icon box tu.

***clic pic utk tumbesaran***

2. Kemudian korang pergi Dashboard --> Design --> edit HTML-->tick expand widget templates.

3. Korang cari code di bawah atau nak lebih senang tekan jer CTRL+F pastu taip jer code di bawah ni.


4. Jumpa tak?kalau jumpa kemudian taip code kat bawah ni dekat atas code di atas okeh.

5. Kemudian try preview kalau jadi baru save.

3 comments:

Welcome To Zaza The Witch Blog

1)Tq sbb visit blog Zaza yg xcomel neh..huhu
2)Sila tinggalkan komen yg comel2 je ek...wink
3)Thanks Be My Followers

Zaza Zafran™ © . Designed by MaisarahSidi.com