Zaza Zafran™: Camne Nak Auto Publishkan Entry

28 November 2010

Camne Nak Auto Publishkan Entry

First of all, uols wat jek n3 mcm biase ek. Bile dh siap, uols pi ler click "Post Option" yg Zaza redded circlekan tuh yek.

1st of all...tuliskan n3 seperti biase. Bila dah siap sume, tinggal ko nk publishkan je lg. Haaa kat ctue...uols click "POST OPTION".


Pastuh kat post option nnti...akan kuar a drop down menu spt gambar di bwh ea,  Uols follow je step yg dah zaza numberkan tuh ye.Nih die penerangan utk number tuh.


1) DATE
-->> Bahagian nih...uols ubah je date bile uols nk entry tuh publish. Let say if uols nk kuarkan ari isnin esok.So uols setkan aje lah tarikh kat ctue spt ni -- 29/11/10. Haaa paham x?

2) TIME
-->> Bhgn nih plak pun same je spt bhgn date tuh. Just uols setkan aje lah jam brape uols nk entry tuh automatik publish. e.g. ; 3:15 .

3) PUBLISH POST

-->> Once ko dh done bhgn 1 & 2, baru ko click je publish. Dont worry....xde nyer ianya publish on da spot.  
So if after uol click PUBLISH POST and it redirect to this page la...









So now dah siap,uols dah bleh buat auto publish sendiri 

Happy Trying Uols!





Nota Puteri :
Hope Uol dah fhm ek cara mudah
nk tlg uol if uol super bz cam za ek



P/s : Kak Zie
Yeah zaza dah pandai buat tuto yg akak ajar..
huhu,bangga siot...
kredit to kak zie 4 this tuto

No comments:

Post a Comment

Welcome To Zaza The Witch Blog

1)Tq sbb visit blog Zaza yg xcomel neh..huhu
2)Sila tinggalkan komen yg comel2 je ek...wink
3)Thanks Be My Followers

Zaza Zafran™ © . Designed by Zaza Zafran™