Zaza Zafran™: Tutorial : Bentuk-Bentuk Border

19 October 2011

Tutorial : Bentuk-Bentuk Border

Yuhuu,

Harini nak kenalkan korunk dengan bentuk-bentuk border yang boleh korunk aplikasikan pada blog korunk.Jom check it out.







** Border-boder kat atas niyh . korang boleh guna untuk Post Title .. Sidebar pun boleh jugak ! ^_^
Untuk Post Title : seacrh >>  h3.post-title {  (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)
Untuk Sidebar Title : search >>  h2 { (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)

#Example_A  {
 
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;

#Example_B {


-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;

#Example_C {


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;

#Example_D {


-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;

#Example_E {


-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

#Example_F {


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;

**! Paste kod yang warna MERAH sahaja di bawah kod yang perlu korang carikan tu yea! :)

Credit to : Lysa

No comments:

Post a Comment

Welcome To Zaza The Witch Blog

1)Tq sbb visit blog Zaza yg xcomel neh..huhu
2)Sila tinggalkan komen yg comel2 je ek...wink
3)Thanks Be My Followers

Zaza Zafran™ © . Designed by Zaza Zafran™