Zaza Zafran™: Tutorial : Remove Attribution

19 October 2011

Tutorial : Remove Attribution

Hi Korunk,
Bagaimana nak hilangkan Attribution pada blog, Tengok bahagian bawah sekali.Ada tulis Powered by Blogger  kan.So ni tutorial nak hilangkan dia dari blog korunk.

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget

2. Lepas tuh , tekan Ctrl F dengan serentak dari search kod inI:

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'> 

3. Bila korunk dah jumpa kod tuh .korunk tukar kat warna biru di atas dengan perkataan false.

4. Bila siap save jer ok.Tapi tak siap lagi sebab korunk kena pergi bukak blog korunk. Buka/ Edit Widget Attribution kat bawah tu..Nanti korunk akan nampak Remove button.Korunk remove jer dia.



p/s : Ha jadi tak,kau ladi sila LIKE fan page Zaza yang ada di sidebar tu.TQ




No comments:

Post a Comment

Welcome To Zaza The Witch Blog

1)Tq sbb visit blog Zaza yg xcomel neh..huhu
2)Sila tinggalkan komen yg comel2 je ek...wink
3)Thanks Be My Followers

Zaza Zafran™ © . Designed by Zaza Zafran™